Hvor jobber du best?

I en verden full av distraksjoner er det stadig vanskeligere å finne et sted hvor det er mulig å utføre krevende tankearbeid. Å arbeide flere timer uforstyrret kan skje i isolerte omgivelser, men også med så mye liv rundt deg at det er mulig å forsvinne innover i mengden. Både romaner og masteroppgaver kan skrives på café. Med Wi-Fi overalt kan du være i verden – samtidig som du er i din egen verden.

Læring krever intens konsentrasjon, og det som kjennetegner store tenkere er ikke måten de er skrudd sammen på, men evnen til å bruke hele sin kraft og oppmerksomhet på det de har bestemt seg for å forstå dypere.

Denne konsentrasjonen bidrar til å bygge sterkere nervebaner i hjernen, via nevroner som er omsluttet av fettstoffet myelin. Å bli god til noe innebærer å styrke myeliniseringen av de nevronene som stadig brukes. Det øker ledningshastigheten for impulser i hjernen, og styrker evnen til å arbeide raskere og mer konsentrert.

Er du nysgjerrig på hva du kan gjøre for å bli mer effektiv, da kan du lese mer om dette i artilkene i linken under:

bt.no

magma.no

Foto: bt.no / Vegard Fimland

Foto: bt.no / Vegard Fimland